De leukste relatiegeschenken van 2022

door Redactie | Last Updated:   23 december 2021

Je klant staat centraal en je doet er alles aan om je klant te helpen met jouw product of dienst. Soms wil je je klanten eens extra in het zonnetje zetten en wil je graag laten zien dat je je klanten waardeert. Dat kun je doen door ze een relatiegeschenk te geven. Ben je op zoek naar een leuk relatiegeschenk voor je klanten? Wij vertellen je de trends voor 2022.

Gepersonaliseerde keycords

Keycords zijn kettingen waar je bijvoorbeeld een badge, een sleutel of iets anders aan kunt hangen. Keycords zijn erg handig voor het dragen van een naambadge tijdens een evenement zoals een congres, beurs, open dag of festival. We spreken ook wel over lanyards. Je kunt een keycord laten bedrukken met je logo, je bedrijfsnaam of een slogan. Zo wordt iemand iedere keer weer opnieuw in contact gebracht met je bedrijf. 

Bedrukte aanstekers

Ook een relatiegeschenk in de vorm van een aansteker is een manier om jouw merk continu onder de aandacht te brengen bij je klanten. Aanstekers gebruik je vaak voor uiteenlopende dingen. Bij het gasfornuis, om kaarsen aan te steken. Gebruik je hervulbare aanstekers dan gaat een aansteker erg lang mee. Je merknaam blijft opvallen zolang de aansteker wordt gebruikt. 

Polsbandjes

Ook polsbandjes kun je laten bedrukken met je logo, bedrijfsnaam of slogan. Polsbandjes zijn erg handig bij toegangscontrole op feesten en festivals. Mensen dragen ook graag polsbandjes met een boodschap erop waar ze achter staan. Bijvoorbeeld een boodschap voor een goed doel. Polsbandjes heb je in verschillende materialen. Zo heb je siliconen polsbandjes, stoffen polsbandjes en polsbandjes gemaakt van Tyvek. Een bedrukt polsbandje kan bijdragen aan het succes van je bedrijf of evenement. Dit maakt van polsbandjes daarom een uitstekend relatiegeschenk. 

Pennen

Net als voor aanstekers geldt ook voor pennen dat het een voorwerp is dat veel gebruikt wordt in het dagelijks leven. Laat je je logo of slogan drukken op een pen dan kun je er zeker van zijn dat je merk vaak in beeld komt. Een pen gebruik je immers bijna elke dag. Pennen worden daarom vaak ingezet als relatiegeschenk. Je kunt uit allerlei soorten materialen kiezen. Bijvoorbeeld een degelijke plastic balpen of een wat sjiekere variant van aluminium.  

Een drinkfles

Nog zo’n handig relatiegeschenk dat veelvuldig gebruikt wordt. Een drinkfles is handig voor onderweg, tijdens het sporten of op kantoor. Een drinkfles is een item dat makkelijk bedrukt kan worden met je bedrijfslogo, een boodschap of een slogan. Er is een ruime keuze aan drinkflessen die je kunt laten bedrukken. Denk aan de welbekende dopper, een drinkfles van aluminium of een thermosfles. 

Tassen

Een ander bijzonder handig relatiegeschenk dat in het dagelijks leven goed van pas komt is een tas. Een tas is een multifunctioneel item. Of hij nu wordt gebruikt voor sportkleding, boodschappen, boeken of cadeau’s. Tassen worden veel gebruikt. Perfect dus om deze te voorzien van je bedrijfslogo of slogan. Met een tas weet je zeker dat je merk vaak in het zicht zal zijn. Ook tassen heb je in allerlei soorten en maten. Van papieren tassen en stoffen draagtassen tot aan reistassen en trolleys. Met zo’n ruime keuze vind je altijd de beste tas voor je klant.  

Kleding

Ook kleding is een prima item om te gebruiken als relatiegeschenk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan hoodies bedrukt met je logo. Hoodies zijn stoer, geven je een sportieve uitstraling en houden je heerlijk warm. Ben je op zoek naar een iets goedkoper item, dan kun je ook kiezen voor een bedrukt t-shirt. Kleding als relatiegeschenk is ideaal bij evenementen of als promo-actie. Kleding is een erg goede drager van reclame. 

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.