Aanmelder.nl Review: uitgebreide eventregistratie-software voor MKB en enterprise

door Marcel Nanning | Last Updated:   21 maart 2022

Tags: ,

Nu het aantal live events weer toeneemt, is het hoog tijd voor een review van Aanmelder.nl. Dit is een van de meest complete tools voor eventregistratie, eventbeleving en de nazorg die er op dit moment beschikbaar zijn. Overigens biedt aanmelder.nl ook veel functionaliteit voor online events. Tijd voor een uitgebreide review van deze software uit Nederland.

Wat is aanmelder.nl?

Aanmelder.nl is eventregistratie-software met uitgebreide functionaliteiten voor het inschrijven en registreren van bezoekers en het versterken van de eventbeleving. Rond 2009 ontstond het idee voor deze tool bij een groep studenten uit Delft voor het ondersteunen van events voor de universiteit. Nu, 13 jaar later is het een volwaardige tool die veel gebruikt wordt door grote organisaties met zakelijke events. De registratiefunctionaliteiten zijn inmiddels uitgebreid tot een complete set aan eventtools zoals een QR-code scan app voor standhouders om eenvoudig contact te leggen met eventbezoekers.

Naast het bieden van slimme tools helpen de consultants van Aanmelder.nl klanten ook op weg bij het optimaal inzetten van de tool voor hun events. Naast de focus op de Nederlandse markt heeft de tool ook internationale ambities wat blijkt uit de geplande uitrol in Duitsland.

Functionaliteiten

Aanmelder.nl heeft een groot gedeelte van de evenement-customer journey beetgepakt. Van marketing tot registratie, van aanmelden tot de daadwerkelijke eventbeleving. De tool staat vooral bekend om de eventregistratie-functionaliteit.

Probeer aanmelder.nl gratis

Dashboard

De gebruiker start met het opzetten van het event vanuit het aanmelder.nl dashboard. Als je hier voor de eerste keer op inlogt, zie je al snel waar alle onderdelen zich bevinden. Het aanmaken van een eventwebsite, het opzetten van een registratieformulier, het instellen van de communicatie rondom het event; alles spreekt voor zich.

Vanuit dit dashboard navigeer je ook eenvoudig naar overzichten met alle aanmeldingen, statistieken en enqueteresultaten. Er is ook inline-help om je te helpen je weg te vinden in de tooling.

aanmelder.nl review dashboard

Eventwebsites en eventregistratie

De basis van Aanmelder.nl zijn de eventregistratie-functionaliteiten. Dan gaat het om eenvoudig inzetbare eventwebsites met slimme ticket-verkoop-oplossingen, aanmeldformulieren een gestroomlijnd registratieproces. De eventwebsites kunnen opgezet worden met content en branding van de eventorganisatie.

Het registratieproces kan volledig ingericht worden inclusief betalingen en facturatie. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor het event en de nodige informatie meegeven voor eventdeelname. Denk aan dieetwensen en factuurinformatie.

De deelnemers worden automatisch vastgelegd en eventueel doorgezet naar de CRM-software van de eventorganisatie.

Eventsite bouwen zonder technische kennis

Het bouwen van de eventwebsite gaat zeer eenvoudig. Je kunt op basis van vooraf gedefinieerde templates zeer snel een event in elkaar klikken. Na het uploaden van een logo en het ingeven van de basic eventinformatie heb jij al een eventsite live.

Registratieformulieren drag & drop

Ook het aanmaken van eventregistratieformulieren verloopt soepel. Je kunt uit een uitegebreide set aan vooraf gedefinieerde velden keuzes maken. Deze sleep je vervolgens eenvoudig op de juiste plek om ze vervolgens aan jouw event aan te passen. Dit vormt de kern van de tooling en zit goed in elkaar.

aanmelder nl review formbuilder
Drag & drop formbuilder

Event check-in

Naast de eventregistratiefunctionaliteit biedt Aanmelder.nl uitgebreide opties om de eventbeleving te verbeteren tijdens het event. Een handige feature om een snelle en correcte check-in re realiseren is de event check-in mogelijkheid.

Gasten kunnen middels een QR-code eenvoudig aangemeld worden en een bezoekerspas ontvangen. Middels badge printing op locatie kunnen deze direct worden versterkt, voorzien van de juiste personalisatie. Er kunnen ook notificaties ingesteld worden als er bijvoorbeeld een VIP gearriveerd is.

App voor standhouders

Een andere feature die veel waarde toevoegt voor de eventorganisatie en de eventbezoeker is de scan-app. hiermee kunnen standhouders eenvoudig de QR-code van de bezoekersbadge scannen van een gesprekspartner. Daarmee worden leads direct verzameld en kan de opvolging na het event direct geregeld worden. Ook handig tijdens rondetafelgesprekken die tijdens een beurs worden georganiseerd; je hebt ineens alle deelnemers in beeld voor communicatie na het event.

Event platform & event streaming (voor online en hybride events)

Naast bovengenoemde mogelijkheden biedt Aanmelder.nl ook oplossingen voor het hosten van online en hybride events. Met een compleet online eventplatform kunnen eventbelevingen neergezet worden met verschillende streams, virtuele rondetafel-sessies, netwerkmogelijkheden, break-out-rooms, een beursvloer en meer.

We hebben tijdens de coronapandemie gezien hoe belangrijk virtuele events zijn om ook tijdens de pandemie impact te kunnen blijven maken. Ook zijn deze online belevingen steeds beter geworden met interactieve elementen en metaverse-achtige ervaringen. De verwachting is ook dat dit soort platforms ook na de pandemie ingezet blijven worden ter ondersteuning van online events of hybride events.

Prijs

Het prijsmodel van aanmelder.nl is vrij eenvoudig: je betaalt per aanmelding. Er zijn dus geen opstartkosten of andere tarieven om rekening mee te houden. Daarmee heeft de software een transparant prijsmodel waarbij je betaalt voor wat je gebruikt.

Het prijsmodel omvat alle functionaliteiten en is daarmee vooral aantrekkelijk voor grotere organisaties met zakelijke events. Voor kleindere organisaties zoals een locale sportvereniging is de prijs waarschijnlijk minder interessant.

PakketPrijs per registrant
Standaard€ 2
Professional€ 3,5
Enterpriseop aanvraag
Aanvullende tools
Financiële Administratie€ 1,5
Abstract Handling € 3,5
Scan & Badge op aanvraag
Eventplatform op aanvraag

Gebruikers kunnen gratis een account aanmaken en direct beginnen met het gebruiken van de software om kennis te maken met de functionaliteiten. Je betaalt pas bij registraties.

Support

Op dit punt onderscheidt Aanmelder.nl zich van andere tools. De registratiesoftware werkt intuitief voor de gebruiker en een niet-getrainde gebruiker kan er direct mee aan de slag. Toch biedt de organisatie een zeer toegankelijke supportmogelijkheid waarbij gebruikers beroep kunnen doen op de expertise van eventconsultants. Ze helpen je niet alleen bij het gebruiken van de software maar ook bij het optimaal inrichten van jouw event zodat je maximaal profiteert van de voordelen van de software.

Daarnaast kunnen gebruikers terecht bij een omvanrijke kennisbank en een FAQ-sectie. Ook zijn er trainingen beshikbaar. Omvangrijke kennisbank en veelgestelde vragen. Bij aanvang is er training beschikbaar. Ook krijgen klanten, afhankelijk van hun product persoonlijk contact.

Conclusie

Op het vlak van eventregistratiesoftware doet Aanmelder.nl mee aan de top van het domein. Vooral voor organisatoren van grotere zakelijke events is de software onmisbaar. De experts bij Aanmelder.nl helpen je op weg vanuit hun kennis van best-practices en bieden daarmee extra toegevoegde waarde op de functionaliteiten van de tool. Al met al een toffe, in Nederland ontwikkelde oplossing voor events.

Klik hier en probeer aanmelder.nl gratis

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.