Business Marketing Management – W.G. Biemans

door Marcel Nanning | Last Updated:   22 september 2011

Business Marketing Management

strategie, planning en implementatie

business marketing managementW.G. Biemans
Paperback, 378 pagina’s
Nederlandstalig
2008
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN 10: 9001708986

Samenvatting

Een typisch voorbeeld van een Marketingboek waar Marketing en Bedrijfsstrategie mooi samenkomen.

Marketing wordt meestal geassocieerd met consumentenproducten. Maar veruit de meeste commerciële transacties vinden plaats op de zakelijke markt en de meeste marketing- en communicatiestudenten komen te werken in een organisatie die op de zakelijke markt opereert. Vandaar dat de interesse voor business marketing sterk toeneemt. Maar business marketing verschilt aanzienlijk van consumentenmarketing. De traditionele marketinginstrumenten zijn op zakelijke markten wel bruikbaar, maar worden vaak heel anders ingezet.

De kern van business marketing is het ontwikkelen en leveren van superieure waarde aan klanten. Succesvolle business marketing betekent dan een leverancier bijdraagt aan het succes van de klant. In ‘Business Marketing Management’ is het leveren van superieure waarde aan klanten het centrale thema. De auteur laat zien waar klanten waarde aan ontlenen, hoe men dat kan meten en hoe een goede waardepropositie eruitziet. Vervolgens gaat het boek uitgebreid in op het vertalen van de waardepropositie in de bekende marketinginstrumenten. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan organisatie en implementatie. Deze vijfde druk van ‘Business Marketing Management’ sluit door haar managementbenadering sterk aan de bedrijfspraktijk. In deze vijfde druk zijn de meest recente inzichten uit theorie en praktijk verwerkt.

Meer informatie en verkrijgbaarheid

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.