Het nut van re-integratie ondersteuning in de zakelijke markt

door Redactie | Last Updated:   12 mei 2022

Tags:

Wanneer een werknemer voor een langere periode ziek is, kan dit leiden tot een langdurig ziekteverzuim. Afhankelijk van de situatie van de werknemer kan het zo zijn dat hij of zij arbeidsongeschikt wordt verklaard. Op het moment dat de werknemer weer aan het herstellen is, dan zullen de werkgever en werknemer moeten kijken als die werknemer kan deelnemen aan een re-integratietraject. Hierbij is het belangrijk dat de werkgever empathisch blijft. Zo kan het re-integratieproces positief beïnvloed worden. Een externe partij zal de organisatie helpen om tot een oplossing op maat te komen en het re-integratieproces in goede banen te leiden. Wil jij meer weten over re-integratie in de zakelijke markt? Lees dan snel verder. 

Verzuimverzekering

Als een medewerker  deelneemt aan een re-integratietraject, wordt er gekeken als deze medewerker in staat is om zijn of haar huidige functie te blijven beoefenen. Dit proces wordt het eerste spoor genoemd. Op het moment dat een medewerker nog niet in staat is om te werken, dan zal de organisatie loon betalen door middel van een  verzuimverzekering. Dit wordt ook wel een mkb verzuim ontzorg verzekering genoemd. Hierbij zal de werkgever maximaal 2 jaar loon zal uitbetalen aan een medewerker die met langdurig ziekteverzuim is. Hierop kan echter geen aanspraak worden gedaan op het moment dat de werknemer ziek was op het moment dat de verzekering afgesloten is of als er sprake is van fraude. 

Oplossing op maat

Re-integratie ondersteuning kan ervoor zorgen dat werknemers toch nog kunnen meedraaien in de Nederlandse maatschappij als zij arbeidsongeschikt zijn. De bedrijfsarts zal samen met de werkgever een beeld schetsen van hoe de organisatie in elkaar zit. Vervolgens is het de bedoeling dat een passende oplossing voor de arbeidsongeschikte medewerker wordt bedacht. Zo kan het zijn dat er een aanpassing wordt gemaakt in de werkzaamheden van de werknemer of dat hij of zij een andere functie zal bekleden. Uiteindelijk zullen de oplossingen samen met de werknemer besproken worden. 

Final thought

Kortom, re-integratie ondersteuning in de zakelijke markt zorgt ervoor dat de medewerker zo goed mogelijk wordt ondersteund na ziekte. Als een medewerker arbeidsongeschikt is, dan zal hij of zij middels een verzuimverzekering tot maximaal 2 jaar loon betaald worden. Ondanks een medewerker arbeidsongeschikt is, is het toch mogelijk mee te draaien in de maatschappij. Hiervoor is het belangrijk dat de bedrijfsarts, werkgever en werknemer samen naar de beste oplossing voor de werknemer kijken.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.