Marketeer, zit jij de hele dag? Check dan deze 5 redenen voor een zit-sta bureau

door Redactie | Last Updated:   11 december 2023

Op het werk en zelfs thuis brengen we vaak meer dan acht uur per dag zittend door. Deze langdurige belasting van het lichaam kan leiden tot vervelende klachten zoals rugpijn, nekklachten en spanning in de armen. Zelfs langdurig staan kan vergelijkbare problemen veroorzaken. Helaas kan een uurtje sporten ‘s avonds deze belasting niet volledig compenseren. Gelukkig kan het afwisselen tussen staan en zitten tijdens het werk wél helpen.

Een zit-sta bureau maakt het eenvoudig om afwisselend zittend en staand te werken. Deze bureaus zijn eenvoudig aan te passen naar de gewenste hoogte, waardoor je gemakkelijk kunt switchen tussen zitten en staan. Deze variatie is belangrijk om de schadelijke effecten van langdurig zitten te verminderen. In dit artikel worden vijf goede redenen uitgelicht waarom de aanschaf van een zit-sta bureau een slimme keuze is.

1. Het is beter voor je gezondheid

Afwisselend zittend en staand werken is goed voor je gezondheid. Het verbetert de bloedcirculatie, de spierkracht en de balans. Het kan ook helpen om overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en rugklachten te voorkomen. Staand werken activeert verschillende spiergroepen en voorkomt de stijfheid die gepaard gaat met langdurig zitten. Bovendien stimuleert het staan een betere houding, wat rug- en nekpijn kan verminderen. Het bevordert ook de verbranding van calorieën, waardoor je meer energie verbruikt dan wanneer je continu zit.

2. Het helpt je om productiever te werken

Uit onderzoek blijkt dat mensen die staand werken, productiever en efficiënter werken dan mensen die zittend werken. Dit komt waarschijnlijk doordat staand werken helpt om gefocust te blijven en om je creativiteit te stimuleren. Daarnaast kan het afwisselen tussen zitten en staan gedurende de werkdag de alertheid en het energieniveau bevorderen. Het kan ook de samenwerking en communicatie met collega’s verbeteren omdat staan vaak meer openheid en betrokkenheid bevordert tijdens overlegmomenten.

zit sta bureau marketing

3. Het biedt meer flexibiliteit

Een zit-sta bureau geeft je de vrijheid om je werk op jouw manier te doen. Je kunt de hoogte van het bureau aanpassen aan wat je op dat moment aan het doen bent. Wanneer je gefocust wilt werken aan een belangrijk project, kun je ervoor kiezen om te gaan zitten. Maar als je snel wat e-mails wilt afhandelen, is staand werken misschien wel een betere optie. Bij Officetopper.com hebben ze een breed assortiment aan kwalitatieve zit-sta bureaus die deze flexibiliteit bieden. Hier kun je zeker een bureau vinden dat perfect past bij jouw behoeften en manier van werken.

4. Het is goed voor je concentratie

Wanneer je langdurig zit, kan je concentratie afnemen. Afwisselen tussen zittend en staand werken kan helpen om je concentratie te verbeteren. Door regelmatig te bewegen en van houding te veranderen, kan je concentratie toenemen en je alertheid verhogen. Dit kan leiden tot een verbeterde focus en verhoogde productiviteit gedurende de werkdag. Bovendien komen de creatieve ideeën juist als je actief bent!

zit sta bureau voorbeeld

5. Het is goed voor je humeur

Uit onderzoek blijkt dat staand werken helpt om je gemoedstand te verbeteren. Staand werken kan helpen om stress te verminderen en om je energieniveau te verhogen. Dit heeft vaak positieve effecten op je humeur, waardoor je je meer ontspannen en gemotiveerd kunt voelen tijdens het werken. Het stimuleert ook een actievere houding, wat je zelfverzekerdheid en gevoel van welzijn kan vergroten.

Goede investering voor je gezondheid

Een zit-sta bureau is een goede investering voor je gezondheid, je productiviteit en je welzijn. Het is een eenvoudige manier om de negatieve effecten van langdurig zitten te verminderen. Met de juiste afwisseling tussen zitten en staan kan je niet alleen je fysieke gezondheid bevorderen, maar ook je werkprestaties en algeheel welzijn verbeteren. Als je op zoek bent naar ergonomische meubels voor je werkplek, bieden de kantoormeubelen van Officetopper een uitstekende optie. Het assortiment omvat een breed scala aan ergonomische kantoormeubelen, waaronder bureaustoelen, bureaus, tafels en accessoires.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.