Maqqie haalt 4 miljoen euro aan investeringen op

door Redactie | Last Updated:   3 maart 2022

Tags:

“Wij willen de grootste werkgever van Nederland worden”

Sliedrecht, 1 maart 2022: Scale-up Maqqie groeit ieder jaar exponentieel in omzet en wil de grootste werkgever van Nederland worden. Daarom is het bedrijf eind vorig jaar een investeringsronde gestart, waarmee 4 miljoen euro aan funding is opgehaald bij eigen aandeelhouders. Dat geld wordt de komende tijd gestoken in productontwikkeling en marketing waarmee de werk-app weer een stap dichter bij het behalen van hun ambitieuze missie komt.

Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie: “Wat Spotify is voor muziek, wordt Maqqie voor de arbeidsmarkt. Digitale transformatie zien we in nagenoeg alle markten. Ook de arbeidsmarkt gaat die kant op, ondanks weerstanden bij onder meer overheden en vakbonden. We kunnen het ons economisch en maatschappelijk niet veroorloven de voordelen onbenut te laten. Denk alleen al aan de schaarste van human resources. Platformisering van arbeid gaat zorgdragen voor een betere allocatie. Maqqie loopt daarin voorop. Ondanks de wetgeving die al jarenlang in figuurlijke zin over de datum is, is Maqqie compliant. We wachten niet op de overheid, wij jagen de vooruitgang aan.”

Groei online werkplatform

De afgelopen jaren heeft Maqqie een enorme groei behaald. Ze begonnen als kleine startup en groeide binnen 3 jaar uit naar scale-up met een miljoenenomzet. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd de grootste werkgever van Nederland te worden met minimaal 30 duizend fte. Om dit doel te behalen moet het platform continu worden doorontwikkeld en zichtbaar zijn voor de markt. Hiervoor zijn miljoenen nodig.

Opzoek naar investeerders

Maqqie heeft eind 2021 een groeiplan neergelegd bij externe investeerders en hun bestaande aandeelhouders, waarmee ze funding wilde ophalen voor de komende periode. Er was enorm veel interesse van externe investeerders, wat het vertrouwen in de toekomst van de werk-app bevestigd. Uiteindelijk heeft Maqqie ervoor gekozen om deze ronde volledig door de bestaande aandeelhouders te laten invullen.

Rik Blokland, CFO bij Maqqie: “Het blijvend vertrouwen van onze bestaande aandeelhouders geeft aan dat we op de goede weg zijn. Het geeft ons de benodigde financiële ruimte en extra motivatie om te blijven investeren en daarmee de beste werkapp van Nederland te worden.”

Toekomstmuziek

Gezien de interesse van de investeerders en de ambitieuze plannen van Maqqie kan het zijn dat er snel een volgende ronde aan investeringen volgt.

Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie: “Wij zien een toekomst waarbij werknemers niet in dienst zijn van één bedrijf, maar van enkele techbedrijven dankzij de online platformeconomie voor werk. Wij zien daaruit zoveel waardevolle kansen en proposities ontstaan, dat wij daar volop in willen investeren.”

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.