Duurzaam omzet genereren door middel van content

door Redactie | Last Updated:   28 september 2021

De natte droom van iedere ondernemer. ‘Geld verdienen zonder er veel moeite voor te doen’. Dat klinkt als een utopie, maar is dat wel zo? In een wereld van advertising, zoekmachines, platformen en social media is niks gratis. Zo betaal je met je data, euro’s of een deel van je omzet de prijs voor zichtbaarheid! Zo geldt dit ook voor omzet, winst en afzet op korte termijn. Maar… Hoe zit dat dan met omzet op lange termijn? Kan dat wel goedkoper? Ja! Dat kan. Linkbuilding, SEO en de content daarvoor maken dat mogelijk.

Op plek 1 in de zoekresultaten

Plek 1 is voor veel ondernemers een overwinning, zo ook voor de (online) marketeer. Betaald kun je binnen no time op plek 1 staan, maar dat is dan ook ‘betaald’. Daaronder komen de gratis – door hard werk, bloed, zweet en tranen – verworven resultaten. Zo kun je waarschijnlijk met een eenvoudig zoekwoord zoals je eigen bedrijfsnaam eenvoudig op plek 1 komen, maar hoe zit dat dan met zoekwoorden zoals Rijplaten verhuur Amsterdam?

Kies de juiste anchors

Je kan linkbuilden op zoekwoorden zoals webshop, je bedrijfsnaam of op een losse link. Echter gaat dat geen zoden aan de dijk zetten. Ook niet over een aantal jaar! Ook al zorg je dat je 1000 linkjes naar je website hebt, je gaat het niet winnen. Maar waarom niet? Relevantie kun je het beste plaatsen in de context. Je wil namelijk gevonden worden op bepaalde woorden die bij jouw dienst of product horen! En dat doe je door keyword research. Tip: zoekwoordenonderzoek kan eenvoudig via de zoekwoordenplanner van Google.

Niet iedere site voegt waarde toe

Belangrijk is om in je achterhoofd te houden dat niet elke webpagina die naar jouw site linkt waarde toevoegt. Zo hebben we het kort gehad over het gebruik van de juiste anchors en de waarde die het toevoegt. Maar is dat alles? Nee! Er zijn nog veel meer factoren om rekening mee te houden. Ga je linkjes plaatsen met anchors op andere websites, dan moet je ook kijken naar de waarde van de website. Zo kun je zomaar een website met een spam score naar je eigen website laten linken. De website met spam score kan ervoor zorgen dat jouw website ook een spam score krijgt. En een spam score zorgt voor een slechtere vindbaarheid!

Key metrics om rekening mee te houden

Daar is die dan, het geheim van de smid. Waar moet je dan rekening mee houden, wil je op een website gaan linkbuilden? Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet! Ga je aan de slag met linkbuilding, houd dan rekening met de Page Authority, Domain Authority, Link Juice en de Spam Score van de website die naar je toe linkt!

Lees ook deze artikelen over de waarde van content:

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.