Rita Verdonk mist Het Nieuwe Werken


het nieuwe werkenWeet je nog? Dat mevrouw Verdonk met haar partij TON steeds mikte op het fileprobleem? Maanden lang hield ze de kiezer een worst voor want ze zou samen met haar achterban een oplossing zoeken voor herkenbare fileprobleem en deze oplossing aan het Nederlandse volk presenteren. We hebben die oplossing nooit gehoord, ik niet in ieder geval en Rita is weg uit de politiek.

Het lijkt er echter op, dat we de oplossing al lang in gang hebben gezet. Want er is geen betere oplossing voor het fileprobleem als Het Nieuwe Werken (HNW). Het is inmiddels vaak zat aangetoond; er is genoeg asfalt, we willen er echter allemaal op hetzelfde moment overheen. Tjah, dan kom je wel in files terecht. Minder files is 1 positief aspect van HNW, zo zijn er veel meer te noemen. Maar waar ligt nu de valkuil?

Structuur & Regelmaat

Het Nieuwe werken heeft gevolgen op meerdere dimensies zoals technologisch, facilitair, organisatiekundig, sociologisch en cultureel. We zien vraag en aanbod (werkgever/medewerker, klant/leverancier) als het ware beter op elkaar aansluiten. Er ontstaan ook verschuivingen in de ethiek en in de klassieke structuren die we kennen. Vandaag kopt De Telegraaf: “Nederlander werkt dag en nacht”. Uit een internationaal onderzoek van Regus blijkt dat meer dan 1/3 van de Nederlanders meer dan 8 uur per dag werkt. Of in elk geval; dat het zo voelt. En dat de tijden waarop men werkt veranderen. Ook vervaagt de grens tussen zakelijk en privé. Wellicht ligt daar juist een valkuil. Mensen hebben toch ook de behoefte om innerlijke rust te bewaren en bepaalde structuren te blijven omarmen.

Mensen zijn van naturen ‘gewoonte dieren’. Structuur en zekerheid zijn mede bepalend voor je algemene veiligheidsgevoel. Op zich is het prima dat je op je werk af en toe een belletje pleegt voor een privé aangelegenheid. En andersom; dat je in de avonduren nog even een rapportje uitwerkt omdat je ‘s-middags op de kinderen hebt gepast. De grens van het acceptabele is echter vaag. En dan doel ik vooral op de grens voor jezelf, laten we zeggen; je innerlijke balans.

Trots op Het Nieuwe Werken

Ik ben erg benieuwd hoe HNW zich verder zal ontwikkelen en of de behoefte aan structuur niet teveel verstoord raakt. Ik geloof in de kracht van het collectief en de nivellerende werking die daar vanuit gaat. Er ontstaat vast een gulde middenweg, zoals dat altijd gaat. Misschien praten we over een paar jaar wel over HSNW ofwel, “Het Gestructureerde Nieuwe Werken”. En, misschien komt Rita Verdonk dan terug in de Politiek met haar partij TON, wat dan staat voor: Trots Op het Nieuwe werken.

 


😎 Tooltips van de maand voor marketeers!


Project Management Software voor b2b marketeers 👇
 

 

content marketing strategy template

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief 🤗🚀 2000+ marketing professionals gingen je voor!
Vorige Blog aan je been
De volgende SEO met of zonder jus?

Geen commentaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *