Ruben en Sophie geven Marketing Masterclass


Inbound vs Outbound marketing; een terugkerende discussie. Waar zet je je euro’s op in? Een lastige vraag. BNN sterren Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand geven op briljante wijze het antwoord.

Ruben vs Sophie in L.A.

Ruben en Sophie krijgen in hun tv programma Ruben vs Sophie de opdracht om geld in te zamelen voor de daklozen in LA. (heeft LA daklozen? Ja, heel veel!). De twee BNN’ers denken een dag na over hun aanpak en komen uiteindelijk tot 2 verschillende strategieën.

Campagne Sophie

Sophie vindt de straatverkoper in zichzelf en verovert een plaats op de boulevard. Tussen andere straatartiesten en kunstenaars, trekt ze mensen naar haar standje. Daar verleidt ze op creatieve manieren voorbijgangers tot donatie. Ze belt een bevriende tv-kok, die haar helpt hapjes te serveren aan gulle gevers. De uiteindelijke buit na een dag werken: 370 dollar.

Campagne Ruben

Ruben pakt het anders aan.  Hij belt bekenden in L.A. zoals de meiden uit het programma Nederlandse Hollywood Vrouwen en komt via hen in contact met andere geldverstrekkers. Iedere ‘lead’ bezoekt hij persoonlijk en via een creatieve invalshoek  ritselt hij donaties. Resultaat: 4380 dollar.

Onbewust kozen Sophie en Ruben voor verschillende marketingstrategieën. Sophie bleef waar ze was en zette haar veren op om op te vallen voor de voorbijgangers. Ruben koos voor een push strategie en bewerkte doelgericht de doelgroep. Wat ze overigens allebei deden (sales, let op!) is hun netwerk aanboren. En in beide gevallen resulteerde dit tot een hogere omzet.

Outbound vs Inbound: 1 – 0

Het zou te makkelijk zijn om nu te concluderen dat outbound marketing meer oplevert dan inbound marketing. De strategie van Sophie levert weliswaar niet direct veel op, maar kan wel eindeloos herhaald worden. Ze heeft het voordeel van de grote getallen. Dat is met de strategie van Ruben wat lastiger, op een bepaald moment is iedereen uit het netwerk wel gebeld. Als je dat af wil vangen, ga je al meer naar een structurele vorm van marktbewerking, wat weer een andere investering vergt. Voor de korte termijn doelstelling van deze aflevering koos Ruben de beste aanpak en hebben meer dan 5000 daklozen in L.A. weer een hapje gegeten.

http://sites.bnn.nl/page/rubenvssophie2011

 


😎 Marketing Tooltips van de maand!


👇
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief 🤗🚀 2000+ marketing professionals gingen je voor!
Previous Duiken naar het leitmotiv
Next 2012; het jaar van Enterprise Social Networks?

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *