4 Content Marketing tactieken voor meer traffic in 2022

door Marcel Nanning | Last Updated:   12 november 2021

Er is een aantal content marketing tactieken die ik in heb gezet om b2bmarketeers.nl te laten groeien in 2021. Namelijk; update van bestaande content, optimalisatie voor feature snippets, meer info-content en linkbuilding via guest posts en netwerk outreach. Dit zijn activiteiten gericht op het verhogen van de ranking in google en het verhogen van relevante clicks naar de website. Volgens mij gaat hier veel uitkomen en in dit artikel leg ik uit waarom.

Content marketing en SEO worden steeds volwassener. Dat betekent dat jouw concurrenten ook groeien in hun kennis van en activiteiten rondom content marketing en SEO. Er zullen dus slimme activiteiten uit je mouw moeten komen om hier een antwoord op te bieden.

De positieve kant hiervan: dat de kennis en vaardigheden rondom content marketing tactieken en SEO groeien, maakt het vak interessanter.

Een aantal blogposts schrijven van 300 woorden en daarmee nummer 1 rankings behalen, dat is niet meer mogelijk in competitieve markten. En, in de meeste gevallen is dat maar goed ook.

Dat betekent niet dat we nu alleen maar long-reads moeten gaan schrijven van meer dan 3000 woorden (lees ook: hoe lang moet een blogpost zijn om te ranken in Google). Er zijn verschillende type content om te genereren die relevant zijn en niet uit 3000 of 5000 of 10.000 woorden bestaan. Er zijn ook content marketing tactieken die je helpen bij het optimaliseren van je content zodat de bezoeker de informatie snel vindt.

Voor b2bmarketeers.nl zet ik in op een aantal concrete tactieken en wat dacht je; het werkt! Ik zag concrete resultaten door deze technieken structureel toe te passen. Het aantal websitebezoekers stijgt, de time-on-site ook en ik krijg meer e-mailnieuwsbrief subscribers. Die zijn belangrijk voor mijn organisatie want daarmee heb ik een directe lijn met mijn doelgroep.

Laten we er in duiken!

1.     Update van bestaande content

De wereld is veranderd. Maar jouw content misschien niet. Er zijn website die al lang bestaan en die oudere blogposts kunnen best een update gebruiken. Niet alleen omdat de tijd er om vraagt, ook omdat je daardoor beter antwoord geeft op de vraag van de bezoeker.

Ik heb op b2bmarketeers.nl artikelen uit 2012 staan die nog steeds traffic genereren. Als ik echter kijk naar de artikelen van concurrerende websites op dezelfde zoektermen, zie ik dat ze in sommige gevallen beter ranken. Deze artikelen hebben ook een andere indeling en passen beter bij deze tijd. Ik heb dus een lijst gemaakt met artikelen die ik ga updaten naar de standaarden van nu.

De content marketing tactiek rondom het update van oude artikelen gaat concreet over;

Je zult zien dat je in een aantal dagen of weken kunt stijgen in de rankings door deze content marketing hack toe te passen. Op de eerste plaats is je artikel weer een stuk relevanter voor de doelgroep. Op de tweede plaats is je artikel weer beter vindbaar en interessanter voor Google. Deze techniek is in veel gevallen slimmer, sneller en goedkoper dan het produceren van nieuwe content.

Niet voor niets zijn er grote online marketing autoriteiten zoals Authority Hacker die meer dan 60% van hun content budget besteden aan het updaten van bestaande content, zoals ze aangeven in een van hun laatste podcasts.

In bepaalde gevallen worden artikelen samengevoegd of vergegooid.

Tooltip voor deze klus: gebruik SEM-software om inzicht te krijgen in de performance van je content (en hoe je concurrent het doet). SEMrush is zo’n tool die hier prima voor geschikt is.

Probeer SEMrush gratis via deze link of lees hier eerst een uitgebreide review

2.     Focus op featured snippets (SERP snippets)

Google heeft maar een doel: zo snel mogelijk een relevant antwoord geven op de vraag van de bezoeker (en daarmee heel veel geld verdienen). Je ziet dus ook steeds meer rijke antwoorden verschijnen in de SERP van Google.

Featured Snippet BING content marketing tactiek

Deze rich snippets nemen veel kliks weg van de andere resultaten (in sommige gevallen 70%!) dus het is zeer relevant om met jouw pagina op deze positie terecht te komen. Dit kan door een aantal zaken op orde te brengen:

Hiermee beschik je over een zeer groter groeikans en daarmee is dit een content marketing tactiek die niet te negeren is.

Tools om hier bij te helpen zijn: Google Search Consol en https://schema.org/

3. Informatieve content opzetten als top of funnel magneet

Als jouw doelgroep op zoek is naar antwoorden is het logisch dat ze informatieve content tegenkomen op jouw website. Toch kiezen veel content marketeers hier niet altijd voor. Vaak heeft dit te maken met de afstand tussen informatieve content en de producten die er verkocht worden.

De relevantie van info-content

Er is niet altijd een logische koppeling te leggen tussen de uitleg van een begrip en een product/dienst dat een organisatie aanbiedt. Toch is dit een gemiste kans. Informatieve content is super relevant en kan je traffic enorm omhoog brengen. Ook kun je hiermee het aantal abonnees op je nieuwsbrief verhogen en thought leadership opbouwen.

Informatieve content bestaat dus uit uitleg van begrippen en processen. Bijvoorbeeld; ‘wat is een accountantsverklaring’. Een groot voordeel van informatieve content is dat je er relatief eenvoudig een hoge ranking mee kunt bereiken.

Kennisbank of begrippenlijst

Je zou dit type content kunnen plaatsen onder een kennisbank of begrippenlijst op je website. Het zijn intressante artikelen om naar toe te linken vanuit de diepgaande content artikelen op je website en bieden dus een extra verdieping op je deepdive content.

Inspiratie voor informatieve content kun je vinden door in Google een bepaalde zoekterm in te typen en de ‘mensen zochten ook op…’ suggesties te gebruiken om artikelen op te baseren.

Informatieve content in kennisbanken en begrippenlijsten werken erg goed om bezoekers naar de website te trekken. De intentie van de zoekopdracht is echter in de meeste gevallen orienterend van aard. Dat wil zeggen; er is niet direct een koop-intentie. Een voorbeeld: ‘Wat is Marketing Automation?’ is een zoekopdracht waar van alles achter kan zitten. De zoekopdracht; ‘alternatief voor HubSpot’ is echter meer aanschaf-gericht.

Tool om te gebruiken om inspiratie op te doen: AnswerThePublic.

Probeer de gratis versie van AnswerThePublic of lees hier een uitgebreide review.

4. Linkbuilding via je netwerk

Een aspect van SEO waar ik het minste mee heb is linkbuilding. Ik ben liever bezig met het toevoegen van waarde via het plaatsen van goede artikelen dan met het leuren van mijn website om links te vergaren. Toch is Linkbuilding een relevant en belangrijk onderdeel van het opbouwen van autoriteit. De autoriteit van jouw website wordt onder ander opgebouwd door een inschatting te maken van de relevantie en kwaliteit van jouw content. En een van de metrics om dat in te schatten is het kwalificeren van backlinks.

Simpel: vraag je netwerk om links

De hoeveelheid links en de kwaliteit hiervan zijn bepalend voor de autoriteit die zoekmachines je geven. Je kunt op verschillende manieren backlinks verzamelen. Ik zet dit jaar in op het vergaren van links door te raden te gaan in het eigen netwerk en te vragen of ze een link naar mijn website willen plaatsen. Denk aan:

De kans is niet groot dat er veel partijen zullen in gaan op dit verzoek, maar de kans op een link is veel groter dan dat je dit op een andere manier doet. Het is minder tijdrovend dan het schrijven van en leuren met een gastblog en ook gewoon leuk; je bent weer even in contact met partijen uit je netwerk.

Tools om hierbij te helpen zijn SEM-tools met backlink checkers zoals aHrefs of SEMrush.

Probeer SEMrush gratis via deze link of lees hier eerst een uitgebreide review

Ook met deze content marketing tactiek aan de slag? Laat je iets weten?

Ga jij ook aan de slag met deze (of andere) content marketing tactieken om meer relevante bezoekers te genereren? Ik ben heel benieuwd naar de resultaten en lees deze graag terug in de commentaren onder deze blogpost. Andere content marketing tactieken zijn uiteraard welkom.

Lees ook:

Met deze content marketing strategie genereer je meer leads (gegarandeerd)!

Afbeelding: www.shutterstock.com

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.