Hoeveel prospects heeft u?

door Bart Waterschoot | Last Updated:   27 januari 2012

Wacht even voor je antwoord geeft op deze vraag. Hier gaat een definitievraag aan vooraf. In de praktijk zien we verschillende definities van het woord prospect. Zomaar een greep uit het assortiment:

 Een prospect is:

Groot verschil?

Is het verschil tussen het aantal prospects en het aantal nieuwe klanten groot? Grote kans dat het probleem schuilt in je definitie voor een prospect. De eerste drie definities zijn volledig kwantitatief. De laatste drie zijn kwalitatief.

Definitie waar je iets mee kunt

De voorlaatste definitie in het rijtje vind ik zelf het meest waardevol: ‘iemand die interesse heeft in wat jij voor hem kunt betekenen’. Het impliceert namelijk dat je niet alleen nadenkt over welke potentiele klanten je iets te bieden hebt. Maar ook dat je nagaat of ze daadwerkelijk geinteresseerd zijn. Een prospect definitie waar je iets aan hebt qua kwalitatieve én actieve benadering.

Wie actief zijn markt bewerkt weet precies hoeveel prospects hij heeft. Op dit moment heb ik er zelf vijf. Deze bedrijven heb actief benaderd met een concreet aanbod en ook opgevolgd. Niet met allemaal heb ik een afspraak staan, maar van sommige weet ik wel dat ze geinteresseerd zijn en daar houd ik contact mee tot er een afspraak volgt.

Volgende keer gaan we in op de vraag; wat is er nodig om tot waardevolle prospects te komen?

Boeken over prospects/prospecting:

De Wolf van Wall Street – Jordal Belfort

Van prospect naar klant 12 succesfactoren – Jan willem Seip

Meer klanten uit prospects (e-book) 

Strategy: Process, Content, Context

Tools voor het vastleggen, monitoren en bewerken van prospects

Prospect vormen een waardevol onderdeel van je database. Een deel van deze groep contacten wordt uiteindelijk klant. Om dit proces zo slim en scherp mogelijk in te richten is het gebruik van CRM-software aan te raden. CRM stelt je in staat om prospects in te voeren, te volgen, te bewerken en te converteren naar leads en klanten.

Een aantal voorbeelden van veelgebruikte CRM-oplossingen vind je hier.
?

 

Artikelen over prospects en leads

Bart gelooft in marketing die verbinding maakt tussen jouw bedrijf en jouw doelgroepen. Hij geeft met veel enthousiasme en energie workshops over content strategie, positionering, customer journey en persona’s. Werkt samen met Marcel Nanning van b2bmarketeers.nl www.bartwaterschoot.nl www.bartwaterschoot.nl | linkedin  
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.