content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.

Hoeveel klanten heeft u?

by Marcel Nanning | Last Updated: 12 november 2021

Het lijkt een eenvoudige vraag, maar hier gaat een definitievraag aan vooraf. We kennen verschillende definities van het woord klant. In de praktijk zien we een oerwoud aan klantdefinities.

 Een klant is:

Definitie waar je iets aan hebt?

De definitie die het meest concreet is, vind ik het meest waardevol: ‘iemand waar je ooit een factuur naar hebt verstuurd’. Hier gaan we uit van klanten omdat er daadwerkelijk een transactie is geweest. Er is een dienst/product geruild tegen een waarde, in dit geval geld. Het is tevens een zeer technische definitie. Deze zegt dus niets over de waarde van de klant. Of belangrijker nog; de waarde die jij biedt voor de klant.

Klantwaarde 

Het loont om klanten een bepaalde waarde toe te kennen. Op basis van omzetcijfers/winstcijfers of bijvoorbeeld de frequentie van afname. Of wellicht het aantal aangedragen leads of de omvang van de klant tov andere bedrijven in zijn/haar branche. Dit helpt je om scherper te marketen en verschil aan te brengen in de aandacht die bepaalde klanten wel of niet krijgen. Het scherpt je dus in het inzetten van de immers altijd schaarse resources, want klanten zijn zeker niet altijd koning.

Boeken over klanten/prospecting

De Wolf van Wall Street – Jordal Belfort

Van prospect naar klant 12 succesfactoren – Jan willem Seip


Tooltips van de maand voor marketeers!


CRM met marketing power 👇

Meer klanten uit prospects (e-book) 

Artikelen over klanten:

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.